keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pullip Kirakishou 2007 vs 2014
    Jonkinnäköistä vertailua näistä kahdesta kirakissusta, nyt kun täältä molemmat löytyy. Uudempi malli oli minulle eräänlainen herätehankinta, saatuani tietää sen julkaisusta päätin jo, että sekin tulee tänne muuttamaan. Kuvia nukesta ei silloin vielä ollut. Sitten kun kuvia tuli, suunnittelin sille hahmon alle vuorokaudessa ja päätin tilata sen. Petyin hieman, kun nuken meikit eivät vastaakaan mallista alunperin julkaistuja kuvia kovin hyvin, mutta kyllä tuo rooliinsa silti menee. Nyt saan sitten kätevästi tehtyä tällaisen postauksenkin, arvelisin että on ihan kiva kuitenkin nähdä tarkempia kuvia kyseisistä malleista? n_n

    Eli päästetään esiintymään 2007-mallini Shinya, sekä 2014-mallinen Kiniro. Puhun nukeista niiden nimillä vertailussa silloin, kun haluan ilmaista että havaintoni liittyy juuri tähän yksilöön, eikä välttämättä koske kaikkia mallin edustajia. Vanhempi versio on kuvissa aina vasemmalla, uudempi oikealla.

Lähdetään liikkeelle naamatauluista. Face upithan eivät muistuta toisiaan millään lailla, juuri tämä tekeekin näistä kahdesta selvästi kaksi eri nukkea. 2007-version yksinkertaiset, terävät meikit ja keltaiset kissasilmät ovat aivan eri maailmasta kotoisin, kuin 2014-version pehmeänsöpöt meikit ja vihertävät chipit.

-07:n luomet ovat hieman ihoa vaaleammat ja harmahtavammat. Uudemmalla versiolla on vaaleat harmaanliilat luomet. Todettakoon vielä muistutukseksi, että vanhemmalla nukellahan eivät silmät siis pysy kiinni, ellei käytä tikkuja tai muutoin säädä mekanismia.

Tarkempaa kuvaa ilman peruukkeja....

... ja sitten vielä ihan pelkät nassut. Huomatkaa toki -07:n raidalliset huulet ja -14:n oranssit poskipunat.


Sitten vaihdetaan krääsäpuolelle. Tässä kaikki tavara, mitä 2007-mallilla tuli mukanaan, itse laatikko tosin puuttuu (koska se on litistettynä kaapissa, eh). Samoin hiusruusut ovat nuken hiuksissa kiinni niin tiukasti, etten ruvennut niitä kuvaan repimään. Epämääräinen mytty hameen vieressä on muuten sellaiset elegantit mummoalushousut!
Standi on melkoisen hankala, koska se on keskeltä korkeampi. Ainakaan Shinya ei tykkää pysyä siinä asennossa mihin sen laitan, vaan sen jalat luisuvat standin reunoille.

2014-mallin tavarat, jälleen miinus laatikko.

Sitten asut tarkemmin. Puetin nämä kuvausta varten obitsuille, sillä omasta mielestäni ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa näin. Varsinkin 2007-mallin vaatteet ovat sen stock-vartalolle isot ja näyttävät roikkuvan jotenkin epämuodostuneesti. Molemmat stock-asut menevät sekä S- että M-obitsulle, uudemman mallin paitaa tosin joutuu tunkemalla tunkemaan varsinkin m-koolle. L-obitsua minulla ei täällä ole, olisi kyllä kiva testata meneekö -07:n asu jopa sille.

Suurin erohan näissä on (materiaalin lisäksi) hihoissa. Vaan onpa vanhallakin mallilla röyhelöhihat noiden pitkien liehukkeiden alla! Näkyy tässä kuvassa.

Muutoin paidat ovat muotoilultaan hyvin samanlaiset, vanhemman version tosin on simppelimpi. Uudemman mallin paidassa on yksityiskohtaisemmat koristelut. 

Kaulakoristeetkin ovat hyvin samantyyppiset, uudemmalla versiolla vain on tuo eri materiaali sekä helmet nauhoissa. Uudemmalla mallilla on muuten tuollaiset ristiin menevät nauhat myös selässään, harmi etten ottanut takaa päin kuvaa paidasta.

Hameissa suurin ero lienee rakenteessa. 2014-mallilla on yksikerroksinen hame, joka on vain aseteltu tuolleen ristiin näyttämään kahdelta kerrokselta. Lisäksi sillä on alushame. -07:n hameessa on kolme kerrosta.

... Erittäin huono kuva kengistä. Näissäkään ei ole juuri mitään eroa. Kiniron saappaat ovat puhtaamman valkoiset kuin Shinyan, mutten sitten tiedä ovatko Shinyan kengät mahdollisesti myös olleet tuon väriset uusina. Niillä on ikää sen seitsemän vuotta kuitenkin.


    Sellaista. En osaa sanoa kumpi olisi parempi malli, riippuu kovasti siitä mitä aikoo nukella tehdä. Molemmat käyvät sekä pelkkään hyllyssä koristeena seisomiseen, että joksikin hahmoksi muokattaviksi. Toisaalta -07 on niin vahvasti ihmisten mielessä se limited-Kira, että sen sovittaminen aivan tavallisen koulutytön rooliin esimerkiksi kuulostaa vähän hassulta - uudempi versio taas on omiaan juuri tällaiseen, mutten osaisi sitä sitten kuvitella esimerkiksi Shinyan rooliin talvenhenkenä. Vanhalle versiolle obitsun vaihtaminen heti alkuunsa oli ainakin itselleni pakollista, kolmoskroppa on sen verran kamala. Eli ihan stockina tuo olisi lähinnä hyllynukke, ilman obitsua loppuu posetusmahdollisuudet alkuunsa (ja tosiaan ne vaatteetkin näyttävät ainakin omaan silmään paremmilta obitsulla). 2014-mallin neloskropalla saa vähän paremmin kuvia. Shinyan stock-hiukset tuntuvat olevan parempaa laatua kuin Kiniron, niissä ei ole mitään kovin pahoja takkuja tms. nuken iästä huolimatta. Kiniron hiukset taas alkavat olla ihan kamalat jo nyt, vaikka nukke on ihan uusi ja lähinnä istunut siellä hyllyssä.

    Laitetaan vielä pari kuvaa molemmista stockina, Shinyalla tosin se obitsu. Otin siitä muistaakseni vain yhden kännykkäkuvan stock-vartalollaan, sitten äkkiä uutta kroppaa paikalleen :'D
Olisi tarkoitus tehdä myös Yahoo Japan -ohjepostaus, eli mitä kautta sieltä tilataan ja ylipäätään miten sitä ajetaan. Samalla ajattelin kertoa siitä, miten sain päähäni hankkia vanhan mallisen Kirakishoun ja millaisten mutkien kautta se tänne päätyi lopulta ;3

7 kommenttia:

 1. Oho ompas erilaisia :)

  VastaaPoista
 2. ihan mahtava postausm :3 oli mielinkiintoista tutkia noita eroja :D postaa toki pian! :)

  VastaaPoista
 3. tosi kiva postaus! Onpas ne erillaisia.. :3 Ihania silti!

  VastaaPoista
 4. Eroo kyllä toisistaan ku päivä ja yö, mut kummatkin on aivan ihania :3
  Itelleni kuitenkin enemmän mieleinen luultavasti toi uudempi, lutusemmat silmämeikit, ja tykkään noista yksityiskohdista stockasussa *-*

  VastaaPoista
 5. ihana postaus ja kummatkin aivan ihania <33

  VastaaPoista

Kuka tahansa, myös anonyymit, voi kommentoida - älkää ujostelko vaan kirjoittakaa ajatuksenne teksteistä! :)
Kritiikkiä saa antaa, mutta epäasialliset kommentit poistan. Muistakaa siis käyttäytyä fiksusti!